Спецът подкрепи Боби Михайлов преди конгреса на БФС

Станимир Стоилов е бил много близо до треньорския пост на турския гранд „Фенербахче“. Това призна спецът, който е преговарял с истанбулския клуб преди няколко седмици. В момента Мъри е свободен, след като договорът му с „Астана“ изтече. Стоилов се завърна за празниците в България и заяви, че все още не е решил къде ще продължи кариерата си.

„Когато треньорът на „Фенербахче“ Айкут, който е мой бивш съотборник, подаде оставка, ме потърсиха от „Фенербахче“. Имаше разговори, но до конкретно предложение не се стигна. Причината е, че ръководството не прие оставката на треньора. Иначе предложение от толкова голям клуб естествено, че представлява интерес за мен“, сподели пред „Спортал“ Стоилов, като не изключи възможността да поеме турския гранд, ако получи оферта.

Мъри не пропусна да коментира и предстоящия конгрес за избор на ново ръководство на БФС. Спецът подкрепи сегашния президент Борислав Михайлов, който ще се изправи срещу Любослав Пенев в средата на февруари. Точната дата ще бъде решена на предстоящото заседание на Изпълкома в края на тази седмица. „Моите симпатии са към Борислав Михайлов. Ако се кандидатира Любослав Пенев, не мога да му дам оценка, защото не е бил ръководител. В момента за първи път имаме финансиране от ФИФА и УЕФА, имаме присъствие в световния футбол, винаги съм бил за бази и осветление. Според мен обаче Михайлов трябва да направи повече усилия, за да убеди собствениците да развиват клубовете си. В момента нямаме играч, който да играе в топ първенство от Европа. Не може най-силните ни футболисти да играят в Русия и да очакваме нещо голямо“, допълни Мъри.