Националният отбор на Южна Корея победи съседите си от Северна Корея с 1:0 в нагорещено дерби от турнира на Източноазиатските страни, който се провежда в Токио. Във финалите на надпреварата участва още отборите на Япония и Китай, но днес се проведе най-очакваното дерби от шампионата.

Играчите на Северна Корея бяха подкрепяни от малка група от фенове на стадион "Аджиномото" в столицата на Япония, но допуснаха поражение след автогол на Ри Йон-Чол в 64-та минута. Това бе второ поражение с този резултат за тима, след като загубата от Япония в откриващия мач, като по този начин севернокорейците загубиха шансове да спечелят турнира. "Това бе един специален мач за нас, за играчите и за страната. В първите 30 минути играчите бяха притеснени и не показаха нивото си от мача с Япония. Срещу Япония нямахме късмет, но днес не съм доволен от представянето", коментира селекционерът на Северна Корея - норвежецът Йорн Андерсен.

Южна Корея вече има четири точки в заключителната група на турнира, след като направи равенство 2:2 в първия си мач с Китай. Днес Япония победи Китай с 2:1 и има пълен актив от точки. След четири дни домакините ще се изправят срещу Южна Корея в директен сблъсък за титлата, като "самураите" се нуждаят от равен за крайния успех.