„Етър“ спечели с 2:0 последния мач от първия пролетен кръг във Втора лига и се утвърди на второ място с 33 точки. Ако тази позиция бъде запазена, „болярите“ ще се завърнат директно в елита, защото водачът - вторият отбор на ЦСКА 1948 /38 точки/, няма право да премине в горния ешелон.
Великотърновци победиха монтанци с автогол на Владо Хайтов и попадение на сменилия на 18 пъти /!/ клубното си членство Мартин Тошев. Юношата на ЦСКА /Сф/ беше и твърде речовит след мача. Той заяви, че дошъл тази зима във Велико Търново, защото градът заслужавал елитен футбол, а той щял да помогне с пълни сили.
Обикновено така се говори, когато си с екипа на нов отбор и искаш да се харесаш на феновете, но това е друга тема.
Тошев, който изигра през есента 7 мача без гол за „Спартак“ /Варна/, не е единственият добър футболист на „Етър“. В отбора са опитни играчи със стаж в елита - Георги Ангелов, Крум Стоянов, Янко Ангелов, Емануил Личев, Даниел Младенов, Яни Пехливанов.
„Етър“, въпреки че злите езици говорят за лошо финансово състояние на клуба, си „отглежда“ и  чужденци. Хавиер Бетегон и Мартин Моран са от Панама, а крилото Алехандро Фернандес е от Венецуела.
Есенният мач между двата тима във Велико Търново завърши 1:1. Централният нападател на „Дунав“ Йордан Димитров откри резултата с гол в 67-а минута, а Живко Петков, който напусна „виолетовите“, изравни девет минути по-късно.