Автомобилът, в който в петък вечерта загинаха баща и син, е летял по булевард „България“ с над 120 км/ч, сочат първоначалните неофициални изводи на разследващите. Това подсказват и деформациите на блъснатия „Фиат Купе“, който след удара буквално е обгърнал метален стълб за улично осветление на метри от дъгата за включване в бул.“Христо Ботев“ към центъра и го направил неизползваем. Вчера изпратени от „Комунални дейности“ работници и специалисти демонтираха негодния стълб, който ще бъде подменен. Ще бъде поправена и мантинелата, в която има около 50 метра пробойна.
Потвърди се информацията, че зад волана на спортния автомобил е бил 24-годишният неправоспособен син. Той обаче е седнал да кара не за забавление, а за да прибере 51-годишния си баща, чията кръвна проба показала близо 4 промила алкохол. Предполага се, че младият мъж се е увлякъл на широкия булевард и се е движил със скорост, при която дори и шофьорите с дълъг стаж лесно биха могли да изпаднат в паника и да катастрофират при най-малкото занасяне. Вероятно нещо подобно се е случило и в петък малко след 18.30, тъй като по време на трагедията пътищата бяха сухи, а времето - ясно.
Точната причина за инцидента обаче продължава да е неясна. Очевидно е само, че колата се е движила много по-бързо от позволеното. Алкохолната проба на загиналия шофьор е отрицателна. Най-вероятно това не е първото му сядане зад волана, затова е възможно бащата и синът да са станали жертва на комбинацията от скорост и внезапна повреда в ходовата част или кормилното управление на фиата. Не е изключено да става дума и за фатално отклоняване на вниманието за миг.