Лауреати на престижни национални и международни конкурси ще излязат на сцената в Пленарна зала на община Русе от 17.30 часа в сряда, когато ще се състои традиционният концерт на фондация „Етническа хармония“ под наслов „Да празнуваме заедно“.
Свои носии, стъпки, напеви и обичаи ще покажат групи за български, арменски, турски, ромски и руски фолклор. На сцената ще излязат повече от 120 талантливи деца, които ще предложат истинско етнопиршество за сетивата в звук, танци, костюми, музика, лакомства, слово и светлина, обещават организаторите. 
„Вярваме, че празникът е истински красив и пълноценен когато е споделен. Фондация „Етническа хармония“ двадесета поредна година разработва и реализира програми за утвърждаване на хармония, толерантност и взаимопомощ между деца, младежи и възрастни от всички етнически групи в България. Каним всички русенци и гости на града да дойдат и се насладят на таланта на нашите деца за два часа и с много музика, танци и етнопредизвикателства се пренесат във вълшебството на коледните и новогодишни празници“, казва Румяна Куцарова, председател на фондация „Етническа хармония“.