Шеф готвачът Тихомир Радулов ще приготви атрактивно меню в специалната благотворителна вечеря на сдружение „Еквилибриум“, а със събраните средства ще се подпомогнат русенските деца в риск и техните семейства. 
Събитието е в петък от 18 до 21 часа в новия семеен център „В света на ранното детство“ на ул. „Доростол“ 22 - до детска градина „Слънце“. 
Помощници на шеф готвач Радулов, който през последните две години представя авторска кухня в Хотел „Черни Вит“, ще бъдат учениците от Гимназията по туризъм. 
Менюто е специално създадено за благотворителната вечеря и включва салата с рукола, айсберг, лоло росо, круша, печена тиква, студено мариновано патешко филе, лешник и меден дресинг. 
Предястието ще бъде дип от смилянски боб, сушени сини сливи и праз, крустини, а основното е запечено свинско бон филе, картофени кексчета с бейби спанак и рерър сос. 
Любителите на сладкото ще се наслаждават на печен зимен сладкиш с ябълки и орехи, сладко от дюли с фенел и мус от бял шоколад. 
В благотворителната вечер ще участва и Цветан Димитров, който възроди „зеленото злато от Черни Вит“ - уникалното българско зелено сирене. Към атрактивните ястия ще има специално розе и червено вино от винарна „Шато Данубия“. 
С благотворителна цел ще могат да бъдат закупени  авторските календари на художника Оги Балканджиев с текстове на Илия Деведжиев и дизайн на Петър Стаменков.