Десет, девет, осем, седем... - деца и техните родители отброиха наобратно от 10 до 1 и единицата още не беше откънтяла, когато градската елха се обля в празнични светлини.
Знам, че този миг го чакате цяла година - чакаме го и ние, възрастните, каза кметът Пламен Стоилов, който посрещна Дядо Коледа и Снежанка и натисна копчето на дистанционното за елхата. 
Преди това на сцената пред общината, която беше поставена още в петък, но тогава проливният дъжд провали жадуваната церемония, бе изнесен пъстър концерт. Той започна с народни танци на децата от студиите на Общинския детски център за култура и изкуство и изпълнения на студия „Приста“ към Младежкия дом. След това се появи Снежанка, но без Дядо Коледа и това предизвика недоумение. Снежанка разказа как докато гледала някаква витрина, добрият старец някъде изчезнал. Така че се наложи децата да го викат да дойде. 
След изпълненията на Мирела и Пресияна той наистина се появи, воден от джудетата и от мажоретки. След неговите сърдечни думи към русенчета приветствие и добри пожелания за прекрасни празници отправи и кметът Пламен Стоилов. А накрая цветна заря озари небето.