Четири месеца е срокът, който русенската фирма „Пътинженеринг“ има, за да разшири изхода на Русе в посока Силистра и така да се премахне тапата до Дунав мост. Това става ясно от подписания договор между шефа на Пътната агенция Дончо Атанасов и директора на фирмата победител по обществената поръчка Кръстю Пейков за изпълнение на строителните дейности. Дългоочакваната реконструкция и удвояването на пътя ще сложат край на струпването на тирове и на задръстванията.
Срокът за изпълнението на строителните дейности започва да тече след откриването на строителната площадка. Същинските ремонтни работи вероятно ще стартират напролет, тъй като в договора е посочено, че изпълнителят е длъжен да се съобрази със спецификите на отделните дейности и те да бъдат извършени при най-подходящи климатични условия, за да се осигури качество на строителството. 
Предвидено е да се изгради второ платно за движение от кръговото кръстовище, като по този начин ще се подобри пропускателната способност и безопасността на движение в натоварения пътен учатък, който е продължение на бул. „Тутракан“. Ще бъдат изградени нов канализационен клон, дъждоприемни шахти, както и ново улично осветление. Строителните дейностите са на стойност 1 060 650 лева и са осигурени от държавния бюджет.