Любителите на волейбола в Русе извадиха невероятен късмет при теглене на жребия за световното мъжко първенство през 2018 година. То ще се състои в български и италиански градове от 10 до 30 септември, а отборите в група „Б“, които ще играят под покрива на „Булстрад Арена“, са от възможно най-висока класа. Русенци ще видят наживо мачове на Бразилия, Канада, Франция, Египет, Китай, Холандия.
Бразилците, подобно на футболните си събратя, диктуват през последните години модата в този спорт. Те имат олимпийски титли, световни шампиони са, няколко пъти спечелиха надпреварата в Световната лига. Фантастични отбори имат още холандците и китайците, а Египет е най-добрият африкански отбор. Много стабилен е и съставът на Канада. Ако изключим етиптяните, всеки от тези отбори е фаворит за първото място. Първите мачове ще се играят на 10 септември. 
„Това със сигурност е най-трудната и непредсказуема група. Тя е мечтан жребий за волейболните фенове. Бразилците станаха шампиони в Рио, а Франция спечели европейското първенство. Ползата за децата, които се занимават с волейбол в Русе, ще е огромна. Да видиш на живо какво правят звезди от световна величина си е голям подарък и страхотна школа. Всяка стотинка, отделена за билет към тези срещи, ще си струва цената“, коментира пред „Утро“ помощник треньорът на „Дунав“ Красимир Миронов. 
България се падна в група „Д“ с Полша, Куба, Иран и Финландия. Мачовете в тази група ще се играят във варненския Дворец на спорта.
Другите групи: „А“ - Италия, Аржентина, Япония, Белгия, Словения, Доминиканска република. „С“ - САЩ, Сърбия, Русия, Австралия, Тунис, Камерун.