Най-новата премиера на столичния театър „Сфумато“ - спектакълът с интригуващото заглавие „На тятър съм!“, ще гостува в Русе на 14 декември. Премиерното показване на авторския спектакъл на Никола Стоянов - актьор, музикант, а вече и режисьор, се състоя в София на 20 октомври. Оттогава се играе с шумен успех на софийска сцена. Русенци ще го видят от 19 ч на сцената на камерна зала „Слави Шкаров“. 
Темата е актуална - мобилните телефони, за които преди всяко представление или концерт в театрите и залите винаги предупреждава глас от високоговорител. И въпреки това винаги се намират поне половин дузина устройства, които звънят по време на спектакли и концерти. При това хората, които не са си направили труда да изключат звука, бързат със свистящ шепот да обяснят на човека, който ги търси: „На тятър съм!“.
Отделните етюди в този спектакъл на „Сфумато“ са замислени от автора така, че да разсмеят, но и да замислят зрителите за болестта на съвремието - мобилния телефон, който не само помага, като свързва, но и пречи, особено по време на спектакъл. Публиката ще се порадва на таланта на актьорите Лилия Гелева, Алиса Атанасова, Стефан Димитров, Веселин Петров, Велизар Емануилов. 
В Русе билети за гастрола на „Сфумато“ вече се продават, цената им е по 10 лева. В София са по 14.