„Дунав“ загуби срещу „Левски“ с 0:4, но резултатът категорично не може да се нарече справедлив. Футболистите на русенския отбор играха отворен футбол и не се окопаха с откровен бетон в търсене на някакво мъчително реми. Този офанзивен стил като че ли им стори твърде лоша услуга, защото когато тръгнеш да се надиграваш с отбор като „Левски“, трябва да си много внимателен в защита и да използваш малкото си шансове в атака. Освен това трябва да разполагаш с класни играчи като например Габриел Обертан. Французинът в столичния отбор и още двама-трима негови съиграчи направиха всъщност и разликата в мача. Но какво да говорим, след като всички футболисти на „Дунав“, взети заедно, получават вероятно по-малко месечно възнаграждение, срещу каквото се разписва само френската звезда!
А дунавци нямаха нито бдителна защита, нито използваха ситуацииите си в нападение. Затова и отнесоха толкова звучен и неприятен шамар.
Първите няколко минути бяха за „Левски“. После русенският тим овладя центъра и бе тимът, който правеше играта с бързи пасове, скоростни атаки, хубави маневри по фланговете. Така Божидар Васев бе изведен на нелоша позиция вляво от вратата, но изстрелът му прати топката от външната част на мрежата. После пред Митрев се заформи страховито воле, при което последваха два последователни шута. „Левски“ успя някак да изчисти топката.
И вместо да водят заслужено, дунавци получиха гол в 33-а минута. Атаката на столичани мина през центъра с пас зад защитата, Станислав Антонов отби първия удар, но бе безпомощен при добавката на Васил Панайотов. Пак Панайотов бе забравен 6 минути по-късно, когато Обертан  му прехвърли топката след тъч и той разстреля Антонов с бомба под напречната греда.
На полувремето старши треньорът на „Дунав“ Малин Орачев направи смяна - извади от игра Олексий Ларин, прати Божидар Васев като вътрешен халф и върна Диян Димов като втори централен защитник. Тази рокада не проработи, а „Дунав“ получи нелеп гол в първата минута на полувремето. Топката бе изпипана от корнер, Станислав Антонов показа колебание, защитата не успя да изчисти топката и Мапуку я намери на току празна врата - 0:3. Ново разбъркване в 78-а минута позволи на румънеца Серджиу Буш да се разпише за 0:4.
В интерес на истината „Дунав“ игра приятен футбол и през това второ полувреме. Но футболът не е като в художествената гимнастика с оценки за красота. Това е игра на голове. 
И все пак топката вървеше добре, получиха се хубави атаки по крилата, но липсваше най-важното - точни и опасни изстрели към вратата на Божидар Митрев. Имаше и светъл лъч - Карлос Едуардо Жатоба пробва софийския вратар с красив далечен удар, но Митрев се намеси виртуозно с плонж в горния ляв ъгъл. Мирослав Будинов също опита на 3 пъти да прати топката в мрежата на столичния гранд.
Казано с две думи, „Дунав“ не стоя като игра по-долу от именития си съперник. Затова и тези 4 топки в мрежата на Антонов не звучат логично. А може би обяснението е в класата и в тънките моменти, когато се решава изходът от един мач.
В следващия си двубой идния понеделник русенският отбол ще има тежката задача да направи нещо срещу „Лудогорец“ в Разград.
И едно браво за тези 2000 зрители, които се настудуваха здраво, но подкрепяха отбора си до последно.         
„Дунав“: Антонов, Ненов, Ларин /Андреас Васев/, Хубчев, Димов, Костадинов /Георгиев/, Будинов, Шопов /Попадиин/, Божидар Васев. 
„Левски“: Митрев, Горанов, Ейлофсон, Вутов, Мапуку, Прохазка, Цветкович, Яблонски, Рошу /Белмонт/ , Обертан /Буш/, Панайотов