Бившият старши треньор на „Дунав“ Веселин Великов бе на десетдневен стаж при Станимир Стилов-Мъри в кахастанския „Астана“. След завръщането си в България той бе любезен да говори за читателите на „Утро“.
- Веско, как минаха уроците при Стоилов?
- Мъри е специалист от много висока класа. Няма да скрия, че и преди съм се чувал и съветвал с него. Опитвал съм да прилагам поне 80 процента неговите методи и разбирания за футбола. Мъри е като отворена книга, от която, стига да искаш, можеш да научиш много. Смятам, че престоят ми в Астана беше много полезен.  Разликата обаче между „Астана“ и „Дунав“ е огромна по отношение на базата и условията за подготовка.
- В какво се състои тази разлика?
- Хората разполагат с няколко терена - с естествена трева, с изкуствена, с каквато си поискаш. Съблекалните им са кукли. Залата за разбори е оборудвана с огромни монитори. Базата на възстановяване е на световно ниво. А Мъри е като бог. Всички го слушат и се съобразязат с него - от президента до футболистите и чистачката. Хората го обичат много, видях го с очите си. А и няма какво да говорим за успехите му, те са известни на всички.
- Успя ли да изгледаш някой мач на „Астана“?
- Да, бях на изпълнения с 30 000 зрители стадион за срещата на отбора от Лига Европа срещу „Виляреал“. „Астана“ загуби с 2:3, но поведението на феновете бе уникално. При 1:3 целият стадион се вдигна, за да подкрепя тима си. Просто да настръхнеш! И „Астана“ бе близо до поне частичен обрат, въпреки че класата на испанския отбор бе много голяма. При подобен развой на мача феновете в България щяха да скочат и да бучат срещу футболистите си. Въпрос на манталитет.
- В пресата се зашумя, че може би ще си евентуалният нов старши треньор на „Етър“. Каква е истината?
- Истината е, че президентът на клуба Александър Нанков стои твърдо зад Станислав Генчев - независимо от резултатите на отбора дотук. Скромното ми мнение е, че така и трябва да бъде. Разговори с Нанков да поема „Етър“ не съм водил. Това е. Рано или късно ще започна работа. Това е въпрос на време. Сега съм в Хасково при приятелката си Зорница Костова и съм се отдал на почивка, от каквато наистина имах нужда.
- Гледа ли последния мач на „Дунав“ при победата му срещу „Етър“ във Велико Търново?
- Мислех да отида на стадиона, но после се отказах. Гледах мача по телевизията. Поздравявам отбора за тази победа. Пожелавам му и успех срещу „Левски“. В България като цяло възможностите на повечето отбори са изравнени. Ако изключим „Лудогорец“, всеки може да бие всеки. При доза късмет „Дунав“ може да надделее срещу „Левски“, колкото и трудно да изглежда на пръв поглед. И нека феновете да подкрепят отбора така, както го правят привържениците на „Астана“.