Станислав Антонов - беше перфектен! Сенегалският нападател на „Етър“ Бадара го прегази на два пъти. Напрежението и при Антонов изглежда беше огромно, защото когато Будинов тръгна да изпълнява дузпата, се обърна с гръб към вратата на „болярите“.
Юлиан Ненов - игра като десен бек и през първото полувреме се справи прилично. След почивката Ерик Почански го постави на голямо изпитание с няколко вихрени финта и пробиви. На моменти трябваше да му помагат и други хора. Остана впечатлението, че не издържа физически.
Михаил Милчев - направи може би най-добрия си мач от дълго време. Обра десетки топки във въздуха, игра на сигурно, изчистено и без излишни ефекти. 
Преслав Петров - до този двубой имаше само 3 участия с „Дунав“ в Първа лига. На моменти прояви несигурност, но пък се хареса с факта, че поне през първото полувреме спечели всички спринтове с нападателите на „Етър“. След почивката, в унисон с целия отбор, се поогъна и зоната му се поотвори.
Олексий Ларин - комуникацията му с Милчев бе по-добра, отколкото взаимодействието му с Марем преди седмица срещу „Черно море“. Изкара мача повече с характер, отколкото с майсторство. 
Диян Димов - по традиция изнесе най-тежката битка в дефанзивната част на играта. Помогна много на Ларин и Милчев в борбата за центрираните топки.
Карлос Едуардо Жатоба - чудно как южноамериканецът издържа в тази киша и тежка мъгла! Представянето му обаче бе храбро. Много добър мач за бразилеца!   
Бирсент Карагарен - Георги Сърмов го фаулира толкова жестоко, че можеше да го откара в болница с тежка фрактура. Остана невредим като по чудо. След почивката отново отнесе тежък удар и Орачев вече трябваше да го смени.
Божидар Васев - много активен до смяната си. През първото полувреме стигна до две хубави положения пред вратата на Иванов. Стреля нелошо, но като че ли шутовете му бяха малко прибързани.  
Бранимир Костадинов - идеята на старши треньора явно бе да се играе с по-леки нападатели. Костадинов се стара, не може да се отрече. Футболът му обаче не се получи, може би и защото до него стигнаха малко удобни топки.
Васил Шопов - отказа „Етър“ със съобразителност при втория гол за отбора си. Този терен не бе за неговия фин стил на игра, но се постара да даде всичко, което има като физически ресурс.
Смените:
Мирослав Будинов - някои питат защо с него, други - защо без него? Е, той показа защо „Дунав“ трябва да е в стартов състав с Будинов в атака!
Андреас Васев - влезе, колкото да помага повече на Юлиан Ненов по десния фланг.
Христофор Хубчев - игра малко, за да получи оценка.