Изцяло новият Ford Fiesta осигурява повече технологии, рафинираност и стил от когато и да било. И предлага отлична стойност, според експертното жури на Световен дамски автомобил на годината.

Fiesta е победител в категорията за бюджетни коли на наградите за Световен дамски автомобил на 2017 година – единствените награди в света, изцяло гласувани от жени.

25 експертни членове на журито от 20 държави по света избраха Fiesta за недвусмисления победител сред 10 финалиста в категорията, селектирани измежду първоначалните 420 автомобила.

„Поздравяваме Ford за решителната победа на Fiesta – победа, в която не сме се съмнявали“, сподели Санди Майре от журито на Световен дамски автомобил на годината. „Fiesta беше толкова единодушна номинация сред членовете на журито, че се изкачи до високия клас с повече гласове от премиум модели като Aston Martin DB11 и Range Rover Velar.”

Победителите в Световен дамски автомобил на годината се избират по критериите безопасност, съотношение цена-качество, стил, място за съхранение, подходящо за деца, лесно управление, екологичност и сексапил.

Изцяло новият Ford Fiesta е в продажба в Европа в отличителни версии, включително стилната Fiesta Titanium, вдъхновената от Ford Performance Fiesta ST-Line и изисканата Fiesta Vignale.

Модерните технологии на Fiesta в помощ на водача включват системата за свързаност SYNC 3, усъвършенстваната система за Засичане на пешеходци, която предотвратява удари дори през нощта, и първия за Ford Активен паркинг асистент, който прилага спирачно усилие при паркиране без ръце.

Най-новите двигатели включват многократно награждавания 1.0-литров бензинов EcoBoost с до 140 к.с. и 1.5-литров дизелов TDCi с до 120 к.с.