Корабостроителницата в Русе е в производство по несъстоятелност, но продължава да трупа дългове, въпреки че не може да покрие наличните до сега. Нови 70 000 лева дължи фалиралото дружество, този път на вдовицата на загиналия при трудова злополука през 2015 година главен енергетик Пламен Георгиев. 
Трагедията се разиграла на 4 октомври по време на профилактика на електрическите съоръжения на дружеството, за което токът в него се наложило да бъде изключен. Така и станало, но по време на разследването станало ясно, че Корабната „подава захранване  на страна с ниско напрежение на външни консуматори - „Линде Газ България“ ЕООД и „Ривър Сервиз“ ЕООД, като услугата се фактурира през „Кемстийл“ ЕООД“, е посочил съдията в решението си. Фирмите оперирали на пристанище „Запад“.
По време на профилактиката на територията на „Ривър Сервиз“ бил акостирал моторен танкер „Нефтеник 1“ под чужд флаг. На него бил включен мобилен генератор. От там в мрежата на фалиралия завод навлязло напрежение, получила се волтова дъга, която погубила 51-годишния инженер Георгиев. 
Почернената му съпруга поискала от Корабната 150 000 лева обезщетение. Юристите на фирмата обаче се възпротивили, защото сметнали, че загиналият бил проявил груба небрежност и това е довелно до трагичния инцидент. Съдът приел тези доводи, защото както един от свидетелите, така и вещо лице, работило по случая, заявили, че главният енергетик не е изключил всички линейни разделители, заради което е влязъл ток от генератора на танкера, който пък бил свързан с електропреносната мрежа на частното пристанище, а то от своя страна с тази на корабостроителницата. 
Все пак магистратите присъдили обезщетение, но намалено с около 60%, както поискали юристите на съденото дружество. Сега то дължи 70 000 лева на съпругата на Георгиев и ще трябва да ги плати, освен ако не реши да обжалва присъдата пред Окръжния съд и той реши друго. Следващото условие е да се намерят пари, защото Корабната има да се издължава на толкова кредитори, че активите й едва ли ще стигнат за удовлетворяването на всички.