„Крайно време е да запишем победа“, заяви на пресконференция вчера старши треньорът на „Дунав“ Малин Орачев. На нея присъства и халфът Божидар Васев. 
Русенският отбор ще бъде тази вечер на лагер, а утре ще пътува за Велико Търново, където ще се срещне с „Етър“ в мач за първенство на Първа лига. Двубоят на стадион „Ивайло“ ще започне в 17.45 часа.
Единственият отсъстващ от състава на „Дунав“ ще е защитникът Петър Патев. Той получи травма в предишния кръг срещу „Черно море“. Орачев обясни, че става дума за мускулен проблем. Патев обаче щял да се върне в тренировките през следващата седмица.
„Етър“ е отбор, който изповядва различен стил на игра с трима централни защитници. Съперникът ни е съставен от много добри футболисти със сериозен стаж в Първа лига“, каза Орачев.
Попитан дали отборът има израстване във физическата подготовка, той посочи, че няма как да настъпи голяма промяна за толкова кратко време.
„Но вече няма накъде и защо да се оправдаваме. Трябва да направим така, че да се преборим за трите точки“, допълни Орачев.
Старши треньорът не пожела да коментира темата със зимната селекция. По нея се работело отсега, но не било време да се говори нито за играчи по постове, още повече за конкретни имена.
Засегнат бе и наболелият въпрос кога отборът ще се върне за първи тренировки на обновения терен на стадион „Дунав“. 
„Може би през следващата седмица. Ако времето обаче не го позволява, няма да бързаме. Това игрище трябва да се щади, защото още се слагат последните рулони“, заяви Орачев.
Според Божидар Васев „Дунав“ далеч не заслужава мястото си в таблицата за класиране.
„Като цяло клубът върви в правилната посока. Клубното ръководство прави всичко възможно, за да подобрява условията ни за работа. Да, положението ни като точки не е розово. Трябва да стиснем зъби и да приключим сезона по-достоен начин. Това предпоследно място не подхожда на отбор с името „Дунав“, каза футболистът.