С неустоими намаления Мол Русе превърна вчерашния Черен петък в истински празник на шопинга. До 20 часа вчера системата за отчитане на клиенти преброи близо 18 000 посетителя, дошли да се възползват от грандиозните отстъпки от цените, които достигаха 70%. Напливът обаче продължи до късните вечерни часове.
Молът започна да се пълни още след 10 часа, когато отвориха повечето магазини. Хиляди русенци се наредиха за евтини стоки, бързащи да си купят възможно най-изгодно маркови дрехи, обувки, козметика и др. Към обед паркингът на търговския център беше вече пълен и за новодошлите с автомобили трудно можеше да се намери място. Най-големият наплив бе регистриран след 17 часа,  когато мнозина решиха да завършат работната седмица по най-приятния начин.
Гид за пазаруващите към всички интересни предложения бяха стикерите на витрините, обозначаващи конкретната оферта на всеки един от участващите магазини. Голяма част от търговците бяха подготвили специални цени на новите си есенно-зимни колекции с отстъпки между 20% и 60%. Дамите бяха привлечени от намаленията на козметика за лице и тяло, които достигнаха до внушителните 50%. Стоки за домашен уют се предлагаха с отстъпка до 70%. Приятни изненади имаше и за малчуганите, чиито родители можеха да закупят играчки от любими техни марки с 25% по-евтино.
В някои от магазините в мола Черният петък ще бъде продължен в Черен уикенд, включващ също толкова изгодни отстъпки днес и утре.