Геодезисти влязоха вчера на терена на Градския стадион, видя „Утро“.
„Вършим възложените от началството задачи, повече не мога да ви кажа“, заяви един от спецовете. 
Според шефа на общинското предприятие „Спортни имоти“ Веселин Богданов, към когото се обърнахме за рязяснения, заснимането на терена от геодезистите се прави, за да се използва при ремонта през пролетта. На въпроса дали тези ремонти ще се извършат за сметка на изпълнителя по обществената поръчка - фирма „Тарктур“ отговорът бе, че фирмата има гаранционни задължения към Министерството на младежта и спорта.
„Ние изпратихме поредното писмо в спортното министерство. Доколкото знам, ремонтите през пролетта ще бъдат финансирани от държавата. Става дума за подмяна на част от тревата, работа по дренажната и поливната система“, каза Богданов.
Той отказа да коментира направената преди време от зам.-кмета Димитър Наков заявка за изграждане през следващата година на още козирки над трибуните.
„С тези козирки Градският ще се превърне в един от най-добре покритите стадиони в България“, каза тогава Наков.
„По тази тема се говори от две години. Всичко е въпрос на планиране и финансиране. На този етап лично аз не мога да бъда по-конкретен. Истината е, че тези козирки са залегнали в амбициозните планове на общината за модернизиране на стадиона“, каза Богданов.
„Утро“ огледа вчера и как върви работата по терена на стадион „Дунав“. Игрището е покрито почти изцяло с новата румънска трева, като работниците от северната ни съседка разстилаха последните рулони откъм трибуните пред залата. 
Тези ремонти се извършват по инициатива на президента на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов. Въпреки че обектът все още не е влязъл в режим на концесиониране, д-р Симеонов и партньорите му свършиха огромна работа по ремонта на занемарания през последните 30 години стадион.