Opel Insignia показа, че много силен играч, готов да отговори на всякакви желания на клиентите. С падането на първия сняг, пътищата стават хлъзгави и шофирането изисква особено внимание. Но това не е проблем за Insignia, оборудвана с 4х4 система.

За постигане на максимално високо равнище на динамика и ефективност автомобилът разчита на адаптивна система за задвижване на четирите колела с функция torque vectoring и задвижващ модул на задния мост, който използва система от два съединителя без диференциал.

Системата за двойно предаване на Insignia е в състояние да насочва въртящия момент напълно независимо към едното, към другото или и към двете задни колела, осигурявайки възможност за действие на функцията torque vectoring във всички режими на работа и движение на автомобила.

При завиване например, по-висок въртящ момент се насочва към външното задно колело, което предизвиква ефект на завъртане около вертикалната ос и улеснява движението по избраната траектория.

В резултат на това Insignia влиза по-прецизно в кривата на завоя и реагира по-спонтанно на командите на водача.

Този подход за интелигентна употреба на разпределението на въртящия момент, известен още като "контрол на завъртането около вертикалната ос” (“yaw damping”) благоприятства неутралното поведение на автомобила, с което го прави по-стабилен и по-лек за управление от гледна точка на водача.