В книгата „Искрено и лично за Големия VIP Брат“ има добронамерени съвети към плахите, но има ли съвети към онези, които са поставили себе си в центъра на вселената? Как с една дума ще определите вашата движеща сила, която ви дава стимул? Защо книгата е лилава, а не червена? Как преоткрихте Емануела в къщата на Биг Брадър? Това бяха част от въпросите, които студентите зададоха вчера на Миглена Ангелова в родния Русе по време на презентацията на книгата й в университета, която след това продължи със среща с гражданите в Доходното здание. 
Винаги съм искала душата ми да се усмихва, да ми докара светлината, която хората губят, когато се примиряват и си казват животът е такъв. Абсолютно всичко в този свят е постижимо. В живота не ни се предлага нищо, с което да не можем да се справим, сподели пред младата аудитория Ангелова. Тя подчерта, че когато човек не си дава представа какви са целите му, към какво се стреми, не си дава представа за реалността. 
Който минава през трупове, плаща много сериозно за това, и то никога не закъснява. Това, че не може да се довериш, да изпиташ любов, да се отпуснеш, е много тежко, посочи още тя. Ангелова бе категорична, че ако човек не си дава ясна преценка къде се намира, прави грешки. Самата тя също сподели, че често греши. 
Авторката на „Искрено и лично за Големия VIP Брат“ посочи, че е написала книгата за младите хора, защото те трябва да се подкрепят със силата да отстояват своите виждания. 
Една от главите в книгата е за това как да се готвим за събитие от живота или как да преценим какво ни очаква. В нея има и житейска математика или какво ни очаква, ако се омъжим и живеем с някого 50 години. Изчисленията показват, че ще вечеряме с даден човек 18 хиляди пъти, 100 пъти ще отидем на почивка с него, колко пъти ще ни разкаже как е минал денят му... 
Има и цяла глава за колектива, като Ангелова отбеляза - колективът не мисли, мисли екипът. Тя посъветва студентите да не се стараят и да не губят време да убеждават хората в каквото и да било, както и да вярват в собствените си сили.