Е, наистина това си е новина – да си плащаш наемите на жилища с биткоин  - звучи доста футуристично!

Наистина криптовалутата не само расте като стойност, но и разширява параметрите си на употреба.

Вие как плащате своите наеми на жилища?

И така – това е пробив - наемателите да плащат своите депозити в bitcoin - виртуалната валута ще се ползва като средство за наеми на жилища в Обединеното кралство. До края на тази година ще приемат плащанията за наема в криптираща валута. Това засяга най-вече международни клиенти.

Цената на котировките на биткоина достигна рекордно ниво от $ 4,700 наскоро, като се повишава с 350% от началото на годината. Bitcoin е първата децентрализирана валута в света и не се контролира от нито едно правителство или банка.

Има много спекулации относно криптовалутите, които са над 100 вида, но анализаторите на банковия сектор считат, че това е начин за бързо забогатяване, което е обаче нестабилно, рисково и потенциално опасно.

Въпреки това от септември 2017 онлайн системата за резервации на Collective за новото архитектурно чудо в Лондон Old Oak, сграда, която е с 550 стаи, стартира с плащания в биткоин.

Там наемът стартира от 178 паунда на седмица за пространство от 10 квадратни метра. Наемателите ще имат възможността да плащат наема си с помощта на bitcoin от тази есен.

Жилищата се ползват основно от студенти, както и хора от чужбина, които започват кариерата си в Лондон.

Въпреки това, Асоциацията на агентите по жилищно настаняване (Arla) изразява резерви за плащането с биткоин. Смята се, че пазарът ще трябва да се развива повече, преди да се превърне крипто валутата в основен метод за плащане на наеми на жилища.

Но се отчита в същото време, че биткоин е лесен и удобен начин за плащане на наеми. Но бъдещето ще покаже как върви този процес.
Ние ще ви информираме за процеса за плащането на наеми за жилища с крипто валути.