Русенци имат шанса да са сред първите зрители на най-новото представление на именитата си съгражданка - Нешка Робева. На 9 декември от 19 ч в Голямата зала на Доходното здание ще гостува спектакълът „Няма такова шоу“ на Робева с участието на „Нешанъл арт“ и Клуба по художествена гимнастика „Левски“. 
Това е най-новият спектакъл, който прави световно известната треньорка по художествена гимнастика. Нейните почитатели малко се бяха притеснили, когато тя преди година обяви, че с представлението „Последната грешка на Нешка“ приключва с активната си работа. Очевидно обаче тя е преразгледала нагласите си. Във всеки случай, русенци могат да се радват на поредната си привилегия - те ще видят „Няма такова шоу“ преди софиянци, които ще имат удоволствието да го направят едва на 11 декември в НДК. Шоуто пристига в Русе като спектакъл в програмата на драматичен театър „Сава Огнянов“ за декември. 
Всъщност, с гастрол започва целият декемврийски афиш на русенския театър. Първото гостуване е на 5 декември от 19 ч, когато на Голямата сцена театрална къща „Вива Арте“ ще представи спектакъла „Лъжата“ от Флориан Зелер. Постановката е на Борислав Чакринов, а в представлението участват Асен Блатечки, Койна Русева, Стефан Иванов и Милена Маркова. 
И още едно гостуване ще зарадва ценителите на театралното изкуство. Най-малкото, защото пиесата, с която идва трупата на драматичния театър от Ловеч, е известната /макар и не толкова често поставяна в последните години/ „Църква за вълци“ на Петър Анастасов. Тази пиеса /по която е заснет и едноименният тв сериал/ театралната критика нарича „история на съвременните Гераци“, като в нея централно място заема драмата на майката и нейния грях. 
Другите два спектакъла в афиша на русенския театър през декември са постановките на ДТ „Сава Огнянов“ „Министърът женкар“ по „Новото пристанище“ на Ст.Л.Костов - на 7-и, и „Легло за трима“ на Орлин Дяков - на 12 декември. 
От театъра съобщават, че зрителите могат вече да си купуват и онлайн билети за спектаклите - това става през новия сайт на културния институт.