Футболният „Дунав“ изживява тежки времена. От хит през първата половина на годината тимът се боричка сега за място под слънцето на дъното в таблицата на Първа лига. Накъде вярвят дунавци? С този въпрос „Утро“ потърси капитана на отбора Диян Димов.

- Дияне, как използвате паузата в първенството?
- Работим сериозно. Сутринта /вчера - б.р./ тренирахме на „Марисан“, а за следобед още не знам къде ще мине заниманието. Нали знаете, че проблемът с базата е сериозен. Говори се, че може да се преместим за тренировки на комплекса на „Аристон“, но за тази възможност се приказва твърде отдавна. 
- Бившият вече старши треньор Веско Великов бе казал пред „Утро“, че не може да бъде взискателен към вас в пълна степен, след като е наясно на колко лоши терени тренирате. Той добави, че според него физическата форма на отбора не наближава даже 50 процента от потенциала ви. Какво мислиш по този въпрос?
- Така е. Аз усещам по себе си, че има какво да наваксвам. Винаги съм бил самокритичен и не се срамувам да направя преценка за представянето си. На мача със „Славия“ не се справих никак добре. Нищо не ми вървеше. Мисля обаче, че в срещата с „Берое“ бях поне едно ниво по-нагоре. Някои си мислят, че темата с базата е нашето вечно оправдание. Не е така. Новият старши треньор Малин Орачев ни каза в прям разговор, че очаква да се вложим с всички сили. Когато обаче видя за първи път в какво състояние е теренът на Русенския университет, се хвана за главата. В сряда тренирахме на Градския стадион. Теренът там, с всичките му кусури, може да бъде определен като перфектен в сравнение с игрището на университета. А знаете ли какво е състоянието на терен на базата на „Берое“, да речем? То е суперперфектно в сравнение с игрището на Градския. Надявам се, че базата в „Здравец, където се работи много сериозно, ще бъде готова скоро. 
- Ще се съгласиш ли с тезата, че отборът не играе толкова зле и че проблемът е в липсата на точки?
- Напълно! Аз не мисля, че някой отбор успя да ни надиграе категорично. Сещам се на първа ръка, че се представихме нелошо и че заслужавахме да вземем точки в поне 4 мача. Визирам срещите с „Локомотив“ /Пловдив/, „Етър“, „Верея“, „Пирин“. След мача с „Пирин“ се чуха гласове колко слабо сме играли и как не сме създали никакви голови положения. Твърдя, че отборът ни имаше повече възможности за гол, отколкото ЦСКА срещу този отбор в кръговете по-късно. Пиринци се измъкнаха с реми от Русе, но направиха равен и на „Армията“. Истината е, че липсата на точки товари отбора в психически план. Затова и това реми срещу „Берое“ е като глътка въздух.
- Как виждаш пътя на „Дунав“ оттук нататък?
- Нуждаем се от серия в 3, 4, 5 мача, в която не трябва да губим и нещата ще почнат да идват на мястото си. Аз лично мисля, че можем да вземем домакинството срещу „Черно море“, а после да постигнем добър резултат и при гостуването на „Етър“ във Велико Търново. Според мене тези мачове ще са ключови. Побеждавали сме „Черно море“, защо да не победим и сега!
- Би ли направил някакво сравнение между бившия старши треньор Великов и приемника му Малин Орачев?
- Моята работа е да играя и да изпълнявам задълженията си по договор. И двамата са сериозни хора. Ако трябва да кажа две думи в чисто човешки план, Веско Великов се държеше по-скоро с нас като с приятели. Той ни бе допуснал по-близо до себе си. Г-н Орачев държи дистанцията между наставник и футболисти да е малко по-голяма. Виждам, че се влага в работата си. Но не е работа на футболистите да обсъждат треньора си. Аз мисля, че „Дунав“ ще върви тепърва нагоре. Може да е малко нескромно, но възможностите на тима са да е сред първите 8 тима, защо не и по-нагоре.