Как върви ремонтът на бул.“Придунавски“, обновяването на кея и реконструкцията на улиците „Шипка“ и „Чипровци“ провери вчера зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той посети също и учебните заведения, които се ремонтират с европейски средства, а зам.-кметът Димитър Наков му показа и санирани блокове по националната програма за енергийна ефективност. 
Оценявам високо качеството на работа по бул. „Придунавски“ и в детска градина „Пинокио“, каза Цветанов. Над 2000 ученици и деца ще се възползват от новите условия за обучение и игри в Математическата гимназия „Баба Тонка“, училище „Христо Ботев“, детските градини „Пинокио“ 1 и 2 и „Русалка 2“, чийто ремонт се предвижда да приключи през есента на следващата година. Наков съобщи, че ще се въведат нови технологии за енергоспестяване, което ще понижи разходите за издръжка на сградите. 
По лично разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов работата по русенските проекти се ускори. Преодоляно е допуснатото изоставане заради служебното правителство. Благодарение на активността на община Русе и подкрепата на Министерски съвет е създадена необходимата координация за завършването им в срок, каза още зам.-председателят на ГЕРБ. 
Цветан Цветанов бе в Русе за изнесеното заседание на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, което се проведе вчера преди обед. На него бяха обсъдени текстовете в проектозакона за МВР, отнасящи се до т.нар. Синя карта. Цветанов обясни, че се удължава срокът висококвалифицирани кадри, които идват с такава карта, да работят в страната ни. 
България има нужда от висококвалифицирана работна ръка. Създава се правна възможност страната ни да има високо технологично развитие, а не да се привлича нискоквалифицирана работна ръка у нас. Законопроектът е добър и ще даде възможност на българските общности, които са в Молдова, Украйна, Албания, да могат да намерят своето професионално реализиране по висококвалифицираните специалности в България, отбеляза Цветанов.