Футболистите на „Дунав“ завършиха 1:1 срещу „Берое“ в Стара Загора в дебюта на Малин Орачев като старши треньор на русенския отбор. Ремито увеличи актива на отбора до скромните 11 точки, които продължават обаче да го държат на предпоследното място във временното класиране. В следващия кръг, който ще е на 19 ноември, „Дунав“ ще домакинства на „Черно море“ /Варна/. Мачът е с начало 15 часа.
Новините в първия официален двубой на Орачев бяха две. Той остави на пейката непоклатимия титуляр Михаил Милчев и заложи на двойка централни защитници - Тейнур Марем и Олексий Ларин. За разлика от предшественика си Веселин Великов, който използваше основно схема 4-3-3 с активни външни халфове като крила, Орачев избра 4-4-2. Той се отказа от втория външен халф /преди Бранимир Костадинов или Юлиян Ненов/, като постави в средата на терена четирима полузащитници - Диян Димов, Карлос Едуардо, Божидар Васев, Васил Шопов. Изнесените силно напред хора в атака бяха Бирсент Карагарен и Мирослав Будинов.
„Дунав“ изигра напълно равностойно първо полувреме. Домакините уж държаха топката повече, но избраниците на Орачев изплетоха няколко бързи контри. Създадоха и най-чистото положение през първото полувреме, когато Божидар Васев стреля от въздуха, ала топката се отби от дясната греда.
„Берое“ поведе с щастлив гол в 50-а минута. Бразилецът Матеус Леони центрира напосоки отляво, Марем протегна крак за шпагат, но не успя да спре топката, тя прехвърли зле позиционирания Ларин и остана зад гърба му. Така капитанът на домакините Мартин Камбуров се озова сам срещу вратаря Александър Конов - 0:1.
„Дунав“ изравни 9 минути по-късно с брилянтна атака в няколко хода. Васил Шопов пусна идеален пас към Бирсент Карагарен, който стреля в близкия ъгъл. Вратарят Душан Перниш отклони топката със сетни сили, тя се отби от дясната греда, после потанцува по голлинията и срещна другия стълб, за да попадне върху десния крак на Миро Будинов. С добавката отблизо Будинов реализира четвъртия си гол през това първенство.
Малко по-късно таранът проби отляво и направи за смях бившия национал Иван Иванов, който го фаулира със зверско съсичане в глезена. Съдията Георги Давидов дори не даде нарушение, но зле удареният Будинов напусна принудително терена. Вратарят Станислав Антонов пък не излезе през второто полувреме. Той пострада след сблъсък с Мартин Камбуров, който се вряза в тялото му с бутоните напред.
Какво като цяло се видя в този мач? Че „Дунав“ умее да играе футбол, но то се знаеше и отпреди. Разликата сега бе, че отборът се бори много здраво и че не се огъна, когато получи гол. Личеше си една по-голяма вяра, решимост и себераздаване. 
А и ремито идва навреме като стимул за формиране на по-сериозно самочувствие. Освен това отборът ще има чудесна възможност да поработи спокойно за отстраняване на някои слабости, тъй като в шампионата на Първа лига се задава ваканция до 16 ноември. Време има, а и основателните надежди, че отборът ще тръгне нагоре, са по-живи отвсякога.          
„Берое“: Перниш, Желев, Като, Иванов, Хаджиев, Камбуров, Цонев /67 - Адамович/, Леони, Фиртулеску /69 - Карачанаков/, Негрут /89 - Пеев/, Еуженио.
„Дунав“: Антонов /46 - Конов/, Хубчев, Марем, Ларин, Патев, Димов, Едуардо, Б. Васев, Карагарен, Шопов /88 - Ненов/, Будинов /66 - Костадинов/.