Проектът за празните терени около блок „Скъта“ и „Драва“ в квартал „Родина“, които ще бъдат облагородени и ще бъде изграден нов паркинг, вече е готов, а от общината обявиха инвестиционните предложения за благоустрояването на района. По този начин ще се реши проблемът с натрупването на паркирани автомобили върху пътното платно по отсечката на пробива „Кауфланд“, каза зам.-кметът Димитър Наков, като посочи, че предстои да бъде обявена обществена поръчка за строителството. Парцелите около блоковете са изцяло общинска собственост и бяха избрани след направени проучвания преди около година, като особено внимание бе обърнато на водоотвеждането и канализацията. За проектирането и изграждането на бъдещия паркинг около блок „Драва“ са заделени около 210 000 лева, а за благоустрояването на терена около блок „Скъта“ 185 000 лева. 
До решението за изграждането на паркинг около пробива „Кауфланд“ се стигна, след като липсата на паркоместа в района предизвика вълна от недоволство сред живеещите в съседните блокове. В момента те са принудени да спират автомобилите си върху пътното платно на отсечката, която свързва квартал „Родина“ с центъра. Това обаче в някои участъци крие риск както за водачите, така и за пешеходците. 
Всички заинтересовани, които желаят да изразят мнения и становища по двете инвестиционни предложения, могат да го направят писмено в общинската администрация на ул. „Олимпи Панов“ 6 или в РИОСВ-Русе.