160 000 лева да бъдат заделени от бюджета на общината за финансиране на проекти на малките населени места. Това предложение на кмета Пламен Стоилов предстои да срещне одобрението на съветниците на идната сесия. Най-голяма сума - 15 000 лева, е предвидена за обновяване на автобусните спирки в Мартен, а с 14 500 лева ще бъде благоустроен и озеленен терен в Николово.
Три села ще получат по 12 500, като в Басарбово ще бъде модернизирано спортно помещение в общинска сграда, в Сандрово ще бъде обновен паркът и ще бъде изграден фонтан, а в Тетово ще бъде благоустроен терен за отдих и спорт в центъра.
Спортното игрище в двора на спортната зала в Ново село ще бъде възстановено с 12 000 лева, а в Долапите ще бъде изградена открита спортна площадка за 10 000 лева. Нова детска площадка ще бъде изградена в Средна кула за 12 000 лева, а Червена вода ще получи 9000 за ремонт на съблекалнята и навеса към стадиона.
По 8000 са заделени за детски и спортен кът в двора на училището в Семерджиево, за благоустрояването на терен в Просена, за обособяване на кът за отдих и спорт в Бъзън, за изграждане на място за отдих с игрище за мини футбол в Хотанца.
Ястребово и Долно Абланово ще получат по 7000 лева съответно за благоустрояване на терен за спорт и отдих и облагородяване на район. Най-малка сума - 4000 лева, е предвидена за изграждане на детска площадка в ДЗС.