Застъпник на политическа партия дал всичко от себе си в подкрепа на любимците си на последните местни избори преди две години, когато се проведе и референдумът за смяна на избирателната система, но вместо похвала и награда получи наказание.
На 25 октомври 2015 година, преди да застъпи на поста си, Б.Ц. минал през 85 секция в „Чародейка“, където се води по списък и упражнил правото си на глас. 
След това се озовал в 93 секция в същия квартал и докато следял за честността на изборите, излъгал председателя, че няма време да пусне бюлетина, където се води по списък и помолил да го направи на място. Шефът на секцията му влязъл в положението и му издал необходимите документи, а Б.Ц. дори подписал декларация, че не е гласувал другаде за референдума и няма да го направи.
Дребната хитрост на застъпника обаче, която по закон го превръща в престъпник, излязла наяве и работата стигнала до съд. Там самопризнанията, разкаянието и чистото съдебно минало осигурили на Б.Ц. възможно най-леката санкция - снемане на наказателната отговорност и налагане на най-ниската в такива случаи глоба от 1000 лева.