Златна значка „Русе“ и картина с Доходното здание връчи вчера кметът Пламен Стоилов на проф.Цекомир Воденичаров, който пристигна, за да представи в Русенския университет книгата си „10-те принципа на медика и мениджъра“.
Този прекрасен подарък ще остане символ на доброто ни сътрудничество и винаги ще ми напомня за гостоприемството на дунавския град, каза създателят на първия Факултет по обществено здраве към Медицински университет в София проф.Воденичаров.
При гостуването си на областния управител Стефко Бурджиев професорът получи почетен плакет и поздравителен адрес. 
По-късно той се срещна с академичното ръководство на университета, с което беше обсъдено създаването на звено по медицинска етика. По време на представянето на книгата му проф.Воденичаров получи Кристалния знак на Русенския университет за изключителните му заслуги в развитието на медицинската наука и в утвърждаването на факултетите по обществено здраве в българската система за висше образование. 
Специални благодарности за помощта си за създаването на здравен факултет в Русе проф.Воденичаров получи от ректора на университета проф.Велизара Пенчева и председателя на Общото събрание чл.-кор.проф. Христо Белоев.