Двойка ловки джебчии, имитиращи щастливо семейство, направили серия удари в магазини в центъра на Русе, но един ден късметът им обърнал гръб.
45-годишният К.В. от Чирпан и две години по-младата Д.И. от близкото село Зетьово изработили собствен стил. Двамата предпочитали да обират пазаруващи в магазините клиенти, като в един случай дори проявили изключителна наглост - заговорили една от жертвите си на улицата, докато се прибирала от работа и след раздумката жената установила, че портфейлът й липсва. 
Друга жена пък обрали, докато разглеждала стоки в магазин по ул. „Александровска“. Тя се разделила с два мобилни телефона. 
Без телефон останала и дама в магазин на ул. „М-р Атанас Узунов“, а друга клиентка в него установила, че от джоба на връхната й дреха е изчезнало портмонето й. 
„Ужилване“ имало и в голям магазин на улица „Бозвели“, където друга жена се разделила с потфейла си, в който имало 500 лева. 
След серията сигнали криминалистите бързо влезли в следите на гастрольорите и в един хубав ден вместо да излезе на лов, „семейството“ влязло в ареста. Вече е известно, че двойката е извършила шест кражби, в момента се изяснява това ли е окончателният им брой.