Професионален шофьор няма да сяда зад волана две години и в досието му ще бъде вписана едногодишна условна присъда с две години изпитателен срок след дръзка разходка с кола в центъра на Русе на пияна глава.
На 7 август Р.К. отишъл на гости на приятел и сладко-сладко взели да се черпят, но към полунощ свършили цигарите, а купонът бил в разгара си. Напредналите с чашките мъже решили да идат до най-близкия денонощен магазин, но не как да е, а с колата на госта. И може би всичко е щяло да приключи мирно и тихо, ако не била опасната среща на блуждаещия автомобил на пияните приятели с патрулираща из града кола на МВР. При завиване от улица „Борисова“ към перпендикулярната „Панайот Хитов“ Р.К. навлязъл в лентата за насрещно движение и идващата патрулка едва избегнала челния удар.
Веднага след инцидента полицаят потеглил след нарушителите с включена сирена и светлини, успял да ги спре и повикал колеги от КАТ. Те измерили с дрегер 2.14 промила алкохол в издишания от шофьора въздух и случаят поел към съда.