Бившият треньор на „Поморие“ Малин Орачев изгледа от трибуните мача „Дунав“ - „Септември“. Той е човекът, когото президентът на русенския отбор д-р Симеон Симеонов цитира по име пред „Утро“ в петък като евентуален нов старши наставник на отбора. Тогава д-р Симеонов каза още, че преговорите с Орачев са съгласувани като условия на 99 процента и че бившият играч на „Нефтохимик“ може би ще води тренировката днес.
А вчера стана ясно - Орачев ще подпише договор за 3 години. Така поне заяви изпълнителният директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков, цитиран от „Спортал“
„Предстоят заключителни разговори. Тук съм, за да се запозная с отбора. Още нищо не съм подписвал“, каза пък на почивката на мача Орачев. 
Ако стане старши треньор на отбора, той ще повтори предшественика си Веселин Великов, който също нямаше задължителния „Лиценз Про“. Както е известно, наставник на книга по времето на Великов се водеше търговищкият спец Пламен Донев. Донев бе на скамейката и вчера, въпреки че не скочи нито веднъж, за да се обади или да даде някакви напътствия. 
Та ако Орачев подпише договор, Донев ще продължи да получава заплата срещу усилието си да пътува за мачовете на „Дунав“.