276 малки работи ще видят русенци в голямата изложба на Шестото международно биенале на миниатюрата. Експозицията със селектираните творби на 125-те автори, изпратили свои графики, рисунки, живописни работи, скулптури и фотографии, ще бъде открита в петък в 18 ч в централната зала на Художествената галерия на „Борисова“ 39. Преди седмица жури с председател куратора от Австрия Гуи фон Шмид, който специално пристигна в Русе за селектирането, оцени работите на участниците в шестото издание, които са от България, Австрия, Босна и Херцеговина, Германия, Италия, Македония, Румъния, Турция, Хърватия, Япония. 
Сега предстои в петък да бъдат обявени победителите в отделните категории, както и носителят на Голямата награда и призовете на спонсорите. 
Петъчната вечер обещава да се превърне в запомнящо се събитие и благодарение на продължението от 19 ч в галерията, когато двама нестандартни артисти ще представят своята интерпретация по темата „Революцията няма да умре с нас...“. Пърформанса е на Воин де Воин и Мари Чивиков, които са известни с нонконформизма и нескритите предизвикателства, които отправят към публиката.