Макет на една от русенските емблеми - Доходното здание, ще бъде поставен до дни в Парка на миниатюрите под хълма Царевец във Велико Търново. Това съобщи русенската журналистка Ралица Маринова, която в почивните дни си е направила разходка до старата столица.
В момента, в който разглеждахме умалените копия на известни български исторически и архитектурни забележителности, видяхме, че макетът на Доходното е подготвен вече за монтиране, каза тя. 
В Парка на миниатюрите Русе вече присъства с друга своя известна забележителност - копие на Паметника на свободата на Арнолдо Цоки. Подготвя се също и макет на единствения в момента действащ скален манастир в България - обителта "Св.Димитър Басарбовски". 
Паркът на миниатюрите бе отворен за посетители през септември 2017 година. Той е създаден от двама украинци - Александър и Надежда Меншикови, които са сключили договор с общинската управа на Велико Търново да ползват пространството под Балдуиновата кула за 10 години. Амбицията на украинското семейство е да засели това пространство с 80 образци на българската историческа и архитектурна гордост. За целта се използват детайлни снимки на обектите, които се изпращат в Украйна и там макетите се изработват от специална пластмаса.