„Дунав“ победи „Струмска слава“ /Радомир/ с 2:0 на невъзможен терен в мач от 1/8-финалите от турнира за купата на България. Ако малко от малко спазваше правилата, съдията Владимир Вълков никога нямаше да даде началото на двубоя, защото игрището просто не ставаше за игра. Наводнено, истинско блато, то бе цяло мъчение за играчите и скупчилата се публика под козирката на Градския стадион. Неспирен дъжд, бръснещ вятър, локви, обърнати рекламни пана - такава бе злощастната гледка на Градския стадион вчера. И ако съоръжението беше ученик, щеше да получи кръгла двойка. Дори може би две минус.
И нека никой не ни обяснява още като на наивници, че теренът поддавал, защото бил съсипан от чести тренировки. Нищо подобно - това игрище не става за нищо от „ремонта“ му и ако държавата ни беше нормална, някои хора трябваше отдавна да отговорят в съда защо със заделените държавни 1 милион лева русенци трябва да се червят пред цяла България. 
В Англия, където  през ден се сипят подобни дъждове, няма да видите такава гледка дори на училищно игрище. А в град като Русе, след толкова много потрошени пари, си късаме нервите със стадион, който в сухо време измъчва играчите с твърд като асфалт терен, а при дъжд се превръща в мочурище. Възмущението ни няма граници! Защото без това отдавна чакахме, без да потриваме доволно ръце, ден като вчера, за да се види с  просто око целият блясък на тъй наречения ремонт. Впрочем и гостите от Радомир доста се чудиха на терен от Първа лига ли гостуват или на поляна за селски мачлета. Единственото хубаво в случая е, че поне осветлението издържа през цялото време.
А как да говорим за футбол? Мачът вчера бе водна топка! Битка и валяне в локвите. За пасове, комбинации, атаки не може да се говори, защото топката не вървеше в гьоловете. Едно ритане и джаскане - това беше спортната дисциплина.
А съдията Вълков направи шоу. Даде дузпа за гостите при 0:0 в 23-минута, защото реши, че вратарят Конов е фаулирал играч на „Славата“. Конов се реабилитира със спасяване на удара, отправен от Ивайло Стоянов.
„Дунав“ поведе в последната минута на първото полувреме с гол на Димитър Георгиев. Божидар Васев бе точен за 2:0 с диагонален изстрел в 59-а минута. Дунавци създадоха още няколко положения, но „басейнът“ им попречи да запишат още по-категорична победа.
За отбелязване извън кошмара на футболисти и фенове е дебютът на юношата Благовест Ленков. Тъй влезе като резерва на Божидар Васев.
Следващият мач за дунавци ще е на идния понеделник срещу „Септември“ /София/. И дано да не вали, че пак ще е страшно и Русе въобще няма да се радва на червени точки пред футболна България.
„Дунав“: Конов, Попадииин, Марем, Петров, Патев, Божидар Васев /86-Ленков/, Бранимир Костадинов, Васил Шопов /80-Милчев/, Георгиев, Едуардо, Андреас Васев.