Да спиш и да ходиш без болка! Това е толкова голяма радост, която истински разбират само хората, които са я преживели. На 20 юни ми беше направена сложна и тежка операция в ортопедичното отделение на УМБАЛ-Русе.
Трудно подвижна съм поради напреднала коксартроза, ходех с бастун и болките бяха неописуеми. За нещастие се подхлъзнах в банята и кракът ми се счупи в горната част на бедрената кост. Веднага ме откараха в болницата и ме настаниха в ортопедията. Сутринта на визитация завеждащият отделението проф.д-р Пенчо Косев ми каза, че е добре, освен да оправят счупеното, да ми сменят и тазобедрената става, заради която бяха адските болки. Обясниха ми, че операцията е тежка и сложна заради коксартрозата, а имам и остеопороза. Но в тях ми беше надеждата да се отърва от мъките.
Всички бяха много внимателни, операцията мина успешно и аз съм щастлива, че вече не ме боли, когато ходя.
Нямам думи да изкажа колко много съм благодарна на проф.д-р Пенчо Косев, на д-р Цветан Соколов и всички останали лекари, които ме оперираха, на сестрите и санитарките, които се грижиха за мен. Желая им много здраве и професионални успехи. За мен това са хора с големи сърца!
Венетка Дянкова, Русе