Обърнахме се към д-р Ивелин Йоцов от УМБАЛ „Медика Русе“ за консултация и помощ и попаднахме на истински професионалист. След месец болки в корема на 10 септември сестра ми беше приета в болницата вечерта  и дежурният екип започна веднага изследвания. Около 22.30 часа я оставих и си тръгнах спокойна, че е в сигурни ръце. На сутринта разбрах, че лично д-р Ивелин Йоцов я е посетил, разговарял е с нея и й е обяснил, че операцията трябва да се направи веднага.
Докато стигна до УМБАЛ „Медика“, сестра ми вече влизаше в съзнание след упойката. Беше бледа, отваряше трудно очи, но спокойна. Спокойна, че операцията е направена лично от д-р Ивелин Йоцов, че след като е излязла от упойката, докторът е минал да я види, да я попита как е. Постояхме при нея с детето й, поговорихме и пак я оставих със същото спокойствие, че е в сигурни ръце.
Когато по-късно през деня се чухме, тя ми каза: Не се притеснявай, д-р Йоцов идва, посещава ни - мен и другата жена в стаята, които ни е оперирал. Грижи се за нас. Разпита ни за това как минават първите часове след операциите ни.
На следващия ден разбрах, че същият лекар лично е направил смяната на превръзките. Представяте ли си? Лекар се грижи лично, а не праща сестри и санитарки. Не защото им няма доверие, а защото е лично ангажиран с всеки случай. Д-р Ивелин Йоцов не е рутинният лекар, за когото операцията е минала и пациентът се възстановява, а лекарят, който се грижи за пациентите си лично.
Впоследствие разбрах, че д-р Йоцов е управител на УМБАЛ „Медика“, което ме впечатли още повече, защото има купища документи и книжа, с които трябва да работи, болницата е в сериозен ремонт, но въпреки това намира време за пациентите си. 
Докторе, благодаря!
Мария Стоянова