Хората празнуват рождените си дни по различен начин, особено онези, юбилейните. Разпространеният вариант е черпене с луксозни бонбони и питиета, някои ангажират ресторант, други организират излет с тихо и кротко напиване сред природата. 
Художникът Огнян Балканджиев има свой вариант - в деня, в който навършва кръглите 60 години, той кани приятели, почитатели и ценители на изобразителното изкуство... на изложба! 
Този не съвсем традиционен начин за личен празник, който по ред обясними причини не е достъпен за всички простосмъртни, Огнян използва вече на няколко пъти за радост на русенци, които хем честитят рождения ден на приятеля Балканджиев, хем получават 
привилегията първи да видят някои от най-новите му работи
Но понеже този път годините са един кръгъл брой, който закръгля един етап от живота на човека и отваря пространства за нов, по-различен и за някои хора дори по-смислен, по-пълноценен и по-колоритен отрязък от човешкото съществуване, Огнян Балканджиев е решил и тази негова изложба да бъде по-различна от досегашните. Всъщност, това е една от неговите запазени марки - да прави възможното и невъзможното да не се повтаря, във всяка негова експозиция винаги да има определена тема, послание, закачка, около която той завърта работите, които представя. 
И този път ще бъде така. И това със сигурност ще оценят всички, които на 27 октомври, петък, отидат в 18 ч в Дом Канети на улица „Славянска“, за да поздравят художника. Странното усещане ще завладее посетителите още от улицата - още от плаката. Защото на него е изписано заглавието, което гласи: „Няма такава изложба!“. Да, 
аналогията с една от най-любимите книги на Балканджиев - „Няма такава книга“ 
от варненския доктор и белетрист Людмил Станев, е недвусмислена. Но в своето заглавие русенецът влага и друг подтекст, който зрителите ще разпознаят, докато разглеждат подреденото в Дом Канети. Първо, всичките работи, които ще бъдат показани в изложбата, са абсолютно нови, рисувани са буквално в последните дни и седмици преди събитието, обяснява Огнян. Второ, преминавайки покрай окачените по стените рисунки и картини, всеки ще има възможност да проследи различните техники, които авторът използва в своите работи в отделни периоди от творчеството си: молив, пастел, туш,  акварел, масло. Ще бъдат маркирани също и етапи в работата върху отделно произведение: от зарисовката, скицирането, етюда до финалната творба, която звучи цялостно и завършено. 
Ще представя 
теми, по които русенската публика ме разпознава:
шаржовете на различни повече и по-малко известни личности, серията „Ангели-пазители“, русенските мотиви, издава художникът. Неговите русенски къщи са винаги толкова различни и внезапни и заедно с това толкова интригуващи и впечатляващи с настроенията, които носят - с неочакваните ракурси на добре известни емблематични за Русе сгради и архитектурни ансамбли. Русенската тема, която много местни автори пресъздават в своето творчество, за Огнян Балканджиев е не само емоционален дълг, но и истинска провокация, която го кара да се задълбочава във все по-нови търсения. 
Един от елементите в юбилейната изложба на Балканджиев със сигурност ще бъде „книгата“ - албум, в който той ще подреди образци на основните техники, теми и мотиви в експозицията. В него ще има 
работи върху ръчно изработена хартия, рисунки с молив
пастел, креда, казва авторът. След като изложбата в Дом Канети приключи, този албум ще може да гостува в различни институции и места, където има хора, интересуващи се от изкуство. Мога да го оставя в редакцията на „Утро“, в книжарница „Хеликон“, в други пространства, където хората да могат да го разглеждат на спокойствие и, примерно, да си харесат нещо, което биха искали да притежават, обяснява художникът. 
На 27 октомври, за да направят празника му по-цветен и запомнящ се, в Дом Канети ще свирят легендарните музиканти от „Попокатепетъл“, ще танцуват „Lindy Hop Ruse“, своя музикален поздрав ще добави и може би най-новата русенска група „Red Hous“. За да стане - както обичайно става на изложбите на Оги Балканджиев - весело и живо. Само че този път с 60 градуса повече.