Адвокатът на обвинения от прокуратурата за отвличане и опит за убийство на приятелката си Славомир Стоичков от Търговище представи вчера в Окръжния съд болничен лист на довереника си и делото, което се точи от две години, отново беше отложено.
Според прокуратурата на 9 юни 2015 година 22-годишният Славомир отвлякъл от ревност приятелката си Невена, защото искала да го изостави. Първо я завел във вилата на баба си. След побой я върнал в града, където се срещнали с Милица, приятелка на Невена и братовчедка на Славомир, която предложила да закара Невена до дома й с аудито си, но Славомир принудил момичетата да влязат в колата и седнал зад волана. След няколко обиколки на Търговище пуснал Милица, а с Невена продължил към Писанец. Пак според обвинителния акт младежът се опитал да се хвърли с колата от моста край селото и двамата да загинат заедно, но се блъснал в заграждения и само повредил автомобила. 
Двамата продължили пеша към Писанец, където се настанили в къща за гости. Прекарали една нощ в нея, но на другия ден полицаи от Ветово ги открили и обградили къщата. Тогава Славомир взел нож, с който искал да убие Невена и да се самоубие. В страха си тя скочила от прозореца на стаята на втория етаж и паднала в краката на единия от полицаите. При това получила много сериозни наранявания, но медиците я спасили, сочи обвинителният акт. 
Заради преживяното Невена поиска обезщетение от бившия си любим - 35 000 лева за имуществени вреди и 15 000 за причинените й увреждания. 
Славомир вече бе осъден на 12 години затвор, но Апелативният съд във Велико Търново върна делото за ново разглеждане в Русе. На подсъдимия е наложен домашен арест, но се появиха съмнения дали Милица няма психични проблеми. Междувременно тя е представила в Окръжния съд медицинско свидетелство, че може да дава годни показания, но сега пък Славомир се разболя. Така на 11 декември и двамата ще бъдат в съдебна зала и може би ще има нова присъда.