Унила гледка представлява дворът на дома за възрастни хора с физически увреждания „Милосърдие“ на улица „Белмекен“ в квартал „Родина 3“. Нахвърляни пластмасови отпадъци и битови боклуци са превзели дворното пространство, а до самата сграда е паркирана и видимо доста стара линейка без колелета. 
В оградата на няколко места липсва поставената очевидно много отдавна мрежа, вероятно от времето, когато старческият дом е бил детска градина. В района има много цигански къщи и мрежата най-вероятно отдавна е предадена в пункт за изкупуване на метални отпадъци. Две от мрежовите пана са заместени от стари метални пружини за легла - още няколко са подпрени наблизо, вероятно предвидени за същото. 
Това наистина е проблем, при това доста сериозен. Ние поставяме ограда, до дни нея вече я няма, затова имаме намерение да решим въпроса кардинално, като поставим нова ограда. Тя няма да бъде от метал, който явно е толкова привлекателен за някои хора, каза вчера директорът на общинската дирекция „Здравни и социални дейности“ Мариела Личева. Колкото до боклуците в двора, веднага ще проверя как стоят нещата - това е недопустимо, имаме достатъчно персонал и колкото и някой да разхвърля отпадъци, трябва да се почиства, заяви тя.