Рафаел Надал остана много доволен от победата си срещу Григор Димитров. Световният №1 се наложи след 6:4, 6:7(4), 6:3 и достигна до полуфиналите на "Мастърс 1000" в Шанхай, където го очаква Марин Чилич.

Освен всичко испанецът продължи победната си серия и вече има 15 поредни успеха.

"За мен е по-трудно на тази настилка, но се надявам да продължа тази серия възможно най-дълго," пожела си Рафа на пресконференцията след мача.

Той специално похвали Гришо, който през втората половина от сезона се завърна в топ 10 на ранглистата и е сред фаворитите за участие на финалния "Мастърс" на осемте най-добри в Лондон. Самият Рафа победи Димитров и на предния турнир в Пекин - също след три сета.

"Беше много тежка битка и за двама ни. Мисля, че демонстрирахме страхотно ниво. Насладих се на тази битка, в която и двамата играхме много силно и всичко се реши от няколко точки. Григор е много по-добър от преди и стилът му на игра е един от най-красивите изобщо," коментира Надал.

Матадора коментира и очакванията си преди битката с шампиона от US Open 2014 Марин Чилич. "Той винаги е опасен, а сервисът му е основното оръжие. Това му помага да поема по-големи рискове. Трябва да съм сигурен, че няма да допускам никакви пробиви."