В две шампионски титли се цели русенският клуб по тенис на маса на старта на новото първенство в мъжката и женската Висша лига. Вчера представителните отбори на СКТМ „Дунав“ отпътуваха за Албена, където ще се проведе първият кръг от държавното първенство. Мъжкият тим ще защитава титлата си от миналата година, а жените, които предишния сезон завоюваха бронзовите медали, ще трябва да направят две стъпки напред.
И в двата състава са направени съществени промени, които според треньора Петър Петров ще ги направят още по-силни. Мъжкият отбор вече е без французите Ерик Дюранд и Абдел-Кадер Салифу. На тяхно място обаче е привлечен бившият шампион за мъже Петьо Кръстев, играл досега в турското първенство. Заедно с националите Теодор Александров и Денислав Коджабашев и с шампиона от миналата година Стефан Лъвчиев, той ще защитава титлата на „Дунав“ от миналата година. 
Женският отбор си връща някогашната първа ракета Сибел Исмаил, която вече е националка на Турция и носи фамилията Алтънкая. Заедно с нея е привлечена и националката Михаела Димова. Четворката допълват миналогодишната бронзова призьорка от шампионата Лаура Богдана Йонела Трифу и девойката от школата на клуба Светослава Николова.
В първите четири мача от първенството мъжете на „Дунав“ ще срещнат „Неделино“, „Комфорт“ /Вн/, „Корабостроител“ /Вн/ и „Боровец /ГО/. Жените играят със „Стоянстрой“ /Пд/, „Асарел медет“ /Панагюрище/, НСА и „Металик“ /Пк/.