Мъжкият отбор на СКТМ „Дунав“ записа победа като гост в първия мач от финалния дуел на първенството по тенис на маса във Висшата лига. Русенци надделяха с 4:3 срещу „Боровец“ /Горна Оряховица/, реваншът ще е на 28 май от 18 часа в залата до Градския стадион. 
Мачът в Горна Оряховица бе доста тежък, най-малкото защото домакините имаха в редиците си румънеца Андрей Филимон, бивш европейски шампион на смесени двойки и многократен медалист от европейски първенства. В състава им бяха още бившият национал Петко Габровски и опитният Светлин Беров.
Стефан Лъвчиев игра много здраво срещу Филимон, поведе с 2:1, но загуби с 2:3. Резултатът бе изравнен от Петър Кръстев, който победи Беров с 3:0 - 1:1. Теодор Александров даде аванс на дунавци с 3:2 срещу Петко Габровски. В мача на двойки Александров и Кръстев отстъпиха пред Филимон - Габровски и така се стигна до ново изравняване - 2:2. 
Гвоздеят бе двубоят между Кръстев и Филимон, спечелен от нашия състезател. Лъвчиев обаче загуби срещу Габровски и последва ново отборно реми - 3:3. В ключовата среща Теодор Александров надделя срещу Светлин Беров и даде победата на тима си - 4:3.
Старши треньорът на „Дунав“ Петър Петров ще може да разчита в реванша и на Денислав Коджабашев, който спечели междувременно турнир в Словения. Последните новини гласят обаче, че „Боровец“ пък ще бъде подсилен от англичанин.