„Винпром Русе“ е сред 16-те фирми, представящи България на международния панаир за храни и напитки в над 14-милионния китайския град Гуанджоу. Родните компании разполагат със общ щанд от 162 кв.м, а участието им е организирано от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Форумът продължава до края на седмицата.
Участието на българските компании се реализира с помощта на китайското правителство, което предоставя безплатно стандартно оборудвани изложбени щандове, осигурява безплатна реклама на националното участие и оказва съдействие при участие в съпътстващите прояви, съобщи ИАНМСП.
Представяме в Китай червени вина резерва и балсамови оцети, каза за „Утро“ изпълнителният директор на „Винпром Русе“ Наталия Къснеделчева. 
Русенският винзавод присъства на китайския пазар още от 2005 г., но в последните две години направи сериозен пробив в сътрудничество с добре известния в Русе собственик на китайски ресторант „Пинко“ Фунг Шао Пинк. Благодарение на него „Винпром Русе“ вече има представителство и шоурум в Хонконг и офис в град Хайкоу на остров Хайнан. Известен като Китайският Хавай остров е със статут на специална икономическа зона, което предвижда намалени данъци и други облекчения за чуждестранните инвестиции. Затова е сред главните туристически дестинации на света със средно 25 милиона туристи на година, основно богати китайци.