НАП даде вчера официален старт на втория сезон на лотарията с касови бележки. Играта ще продължи една година, а голямата награда е 50 000 лева. 2000 лева ще дават данъчните всеки месец на един щастливец, регистрирал печеливша касова бележка. Всяка седмица  някой ще печели и предметна награда на стойност приблизително 1000 лева. 
16 000 фискални бона вече участват в новия сезон на томболата. Двойно по-голям шанс за спечелване на награда имат участниците, които са плащали с банкова карта и освен касовата си бележка, са регистрирали бележката от ПОС терминала.
Първият късметлия от данъчната лотария ще бъде изтеглен през декември в сутрешния блок на БТВ. В жребия ще участват всички бележки, регистрирани до 19:59 ч на 17 декември и издадени от Нова година насам. 
Потребителските профили на участници от първия сезон на лотарията са вече активни и те могат да въвеждат бележки с вече създадените права за достъп. Всеки нов потребител е необходимо да създаде еднократно свой профил в сайта www.kasovbon.bg, като всеки участник може да въвежда касови бележки без ограничения.
От НАП напомнят, че е важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. 
В първото издание на лотарията, което се разигра миналата година, бяха регистрирани над 51 милиона касови бележки на стойност над 670 милиона лева, а големият победител, който получи лек автомобил, беше Иванка Кавъркова от Панагюрище с касова бележка за 1,80 лева.