Сигнал до прокуратурата внесе вчера община Русе по случая с излъчения в „Господари на ефира“ скандален запис от детска градина „Червената шапчица“, от който личи грубо отношение на възпитателка към децата. Родители скрили в дрехите на детето си записващо устройство и както всеки ден го завели във филиал „Светилник“ към забавачницата. След това станали свидетели на ужасен психически и физически тормоз на малките човечета.
Забиване на нокти в главата на децата, удари с юмруци, обиди, крясъци са обвиненията, които родители хвърлят върху персонала в детската градина, като посочват, че това не е инцидент, а системен тормоз.  
„Моето дете се оплака, че госпожа Иванова си слага ръцете на главата му и го натиска с нокти, и въпреки че казвало, че го боли, тя му казвала, че ще търпи. Много му се промени речникът, на всяка втора дума обижда - глупак, простак. Сложихме устройство, за да запише какво се случва, и чухме шокиращи неща“, разказаха пред екип на „Господари на ефира“ разтревожените родители. 
„Само да ти потече кръв, няма да те погледна! Да ти изтече кръвта, пукни! Махай се! Обличай долнище и лягай. Ти и мозък нямаш, ама няма да коментираме“. Това са думите на възпитателка в градината, които се чуват от записа. В него се намесва и друга жена с думите: „Каквото му се полага, му го тръшваш напред, пък ако ще да го яде, ако ще - да го гледа. Ще му давам допълнително“.
„Много си наплашен, пък как ядеш допълнително, бе! Безмозъчно същество! Коце, майка ти няма да ме уплаши. Ти гледай себе си. Да не те стресирам ей сега! Блузата отзад виж каква е мръсна. Иу-у-у! Гадост и зараза. Какво се смееш, ще ни заразиш от нещо, обличай си мръсната блуза“, завършва излъченият запис. 
Всъщност сигнал в общината за този случай е подаден на 25 септември и още на следващия ден шефката на общинската дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова и секретарят на общината Димитър Генков са поканили на среща родителите, които са съпричастни към тази история, за да кажат какви са проблемите и какво се случва. От администрацията са помолили родителите, инициатори на записа, също да подадат писмена жалба, както и да бъде предаден автентичният 8-часов запис от скритото устройство. След това са внесени 3 жалби, но без да е предоставен нито автентичният запис, нито монтираният, обясни Петрова. Тя подчерта, че след срещата родителите са информирали и директорката на детската градина Теменужка Тодорова, която също е реагирала много бързо. Още на 29 септември педагожката Милена Иванова, обвинена в тормоз над децата, е уволнена. 
След това са започнали административни проверки. Директорката извършва проверка в детската градина, като са изискани писмени обяснения от всички работещи в сградата. Кметът Пламен Стоилов като работодател също е назначил служебна проверка и е изискал писмени обяснения от директорката. 
А вчера всички събрани като доказателства материали, но без записа, са изпратени в прокуратурата с молба да се вземат мерки по компетентност. 
Петрова подчерта, че до този момент в общината не са получавали никакви жалби от родители за насилие в детските градини в Русе. 
Родителите на тормозените деца ще се борят за поставянето на камери не само в детска градина „Червената шапчица“, но и във всички. Те са категорични, че няма да позволят децата им да бъдат подлагани на психически и физически тормоз.