С нашата поява политическият фон в Русе ще бъде променен. Гражданите могат да очакват изненади на политическия терен през следващите месеци. Ще действаме проактивно, няма да спестим нищо, което не ни харесва в местната управа. Ще следим всяко решение, което се взема в общинския съвет и ще се опитваме да реагираме максимално бързо. Това каза председателят на новоучредената общинска структура на движение „Да, България“ Младен Минков. Ръководството на русенската организация се състои от общо седем души: Теменужка Козарева, Диян Герасимов, Магдалена Илиева, Георги Калев, Петър Панкев и Юрий Георгиев.
Това са хора, типичните представители на „Да, България“ - със свободни професии, с частен бизнес, част от намаляващия периметър на реално независими хора. В Русе организацията има експертиза, идеи, енергия и съм сигурен, че ще има изненади, посочи председателят на партията Христо Иванов, който беше в Русе за учредяването на местната структура. Над 25 са вече създадените организации на „Да, България“, а целта е до началото на следващата година да бъдат покрити всички области в България. Водим диалог за изграждането на широк многопартиен фронт, който да бъде продемократичен и антикорупционен. Надграждаме коалицията, основен акцент са разговорите с „Нова република“, допълни още Иванов.
Общинският председател на партията Минков подчерта още, че основната цел е приобщаване на всички проевропейски и продемократично мислещи граждани за създаването на условия за по-добър живот в Русе и в областта. На предстоящите европейски и местни избори ще играем за максимален успех. Ще търсим единодействие с неправителствения сектор, със сродни проевропейски и продемократични партийни организации и личности, каза още той.