Зрението на децата е основен акцент в кампанията на отделението по очни болести в УМБАЛ „Медика Русе“, посветена на Световния ден на зрението 13 октомври. Д-р Наталия Главанова и д-р Луиз Панайотова ще направят прегледи на деца и учители в Първо частно училище „Леонардо да Винчи“. Инициативата ще продължи и в понеделник, 16 октомври, когато офталмолозите ще преглеждат децата от предучилищните групи в детска градина „Здравец“.  
„Децата са склонни да слагат етикети на носещите очила свои връстници. По време на прегледите ще се постараем да им обясним, че много велики личности са имали проблеми със зрението, но това не им е попречило да създадат велики произведения на изкуството, които ни възхищават векове наред“, споделя д-р Главанова.
Екипът на отделението е подготвил и постери с шедьоври на именити художници като Моне, Ван Гог, Ел Греко и други, които са били с увредено зрение. Те ще бъдат разположени във фоайето на Приемно-консултативния блок на УМБАЛ „Медика Русе“ от 13 октомври до 13 ноември.        У