Пълненият шаран с много праз и други дъхави вкуснотии - кулинарно творение на Гинка Иванова от вестник „Утро“ и 12-окласника от Гимназията по туризъм Мариян Иванов, спечели купата на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в третото издание на регионалното кулинарно състезание за непрофесионалисти „На върха на ножа“. То бе организирано от Професионалната гимназия по туризъм „Иван П.Павлов“ с подкрепата на община Русе, местната структура на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите и регионалната Асоциация на шеф готвачите. Своите професионални кухненски помещения предостави хотел „Сплендид“. 
Шест екипа, съставени от журналисти от русенски медии и ученици от ПГТ, пристъпиха към свещенодействие рано сутринта в събота. Преди това те получиха поздравления и приятелски напътствия от началника на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева, председателя на местния СХР Красимир Иванчев и директорката на гимназията Ренета Вълева. Жури с председател шеф Ивайло Димитров, председател на русенската Асоциация на профи готвачите, наблюдаваше и оценяваше старанието и резултатите от него на екипите.  
Първата награда в състезанието получиха Венета Николова от БНТ и Васко Николов от ПГТ за своите пълнени чушки с кайма и ориз. Второ място заеха Пламенка Ангелова от в.“Бряг“ и ученикът Пламен Петров с „Пъдпъдъците на дядо“. Трети бяха класирани Мая Роева от ТВН и Милен Иванов от гимназията с ястието „Касапско право“. По-нататък в класацията следват шараните на Русе инфо, пълнените чушки с ориз и кълцано пиле на „Арена медиа“, които спечелиха и адмирациите и наградата на община Русе.