Майката на 25-годишния перничанин Едуард Ерменчов, чиято запалена цигара бе изгасена с пожарогасител от служител на бензиностанция, смята да води дело.

Клипчето от случката бе качено във Фейсбук от софиянеца Христо Димитров, който три месеца работил на бензиностанцията. 

Кадрите показват как до колонката на бензиностанцията спира лек автомобил "Опел" с пернишка регистрация. Прозорецът на седящия до водача пътник е смъкнат, а от него се показва ръка с цигара. След това от колата слиза млад мъж, който застава до колата - на сантиметри от колонката и невъзмутимо продължава да пуши. 

В този момент Христо Димитров се появява до автомобила, взима пожарогасителя и го изпразва срещу безотговорния младеж и колата, за да изгаси цигарата му.

Пред Нова телевизия майката на 25-годишния Едуард Ерменчов заяви, че синът й не знаел, че на бензиностанциите не се пуши.

"Моя е грешката, да ви кажа. Аз не съм си научила детето къде може да пуши и къде не. Не съм му споменала, че ако има табелки на бензиностанцията, би трябвало да ги прочете и тогава да влезе. Не е малък, но просто не се е усетил. А след това много е бил агресивен служителят на бензиностанцията. Мисля да заведа дело, защото на Едуард очите са много пострадали", каза още майката.

Служителят на бензиностанцията Христо Димитров обаче разказва, че перничанинът е бил агресивният. 
"Демонстративно си дърпаше от цигарата. Казах му да я угаси. Реакцията беше доста неадекватна. От рода на – не ми казвай какво да правя. Втори път му казах да я угаси, ще се взривим. Отговорът беше – какъв си ти, че ще ми кажеш. Не ми дръж този тон”, разказа Христо. 

Тогава вече мъжът взел пожарогасителя и загасил цигарата на младежа. 

Свалих го и всичко се случва за секунди. Натиснах два пъти спусъка на пожарогасителя. Той избълва едно количество прах и с това всичко приключи”, допълни Димитров.

На мястото е извикана полиция, която е съставила протоколи. Христо Димитров пък е награден от компанията, собственик на бензиностанцията.